O festivalu

Ideja festivala

Internacionalni teatarski festival – INTEF osnovan je u martu 2019. godine u Domu kulture Mišar, nadomak Šapca. Osnivači festivala su mladi ljudi iz Šapca – svršeni studenti umetničkih fakulteta, književnosti, ljubitelji i zaljubljenici u teatar. Ideja festivala je da u sedam festivalskih dana okupi najbolje predstave iz čitavog regiona u dve paralelne selekcije – omladinskoj i studentskoj.

Pored glavnog programa, festival ima i bogat prateći program – tematske izložbe (o glumcima, rediteljima, dramskim piscima), kreativne radionice i predstave za najmlađu publiku, glumačke radionice, program
„Trag u vremenu“ posvećen velikanima dramskog, poetskog i proznog stvaralaštva.

Pored stručnog žirija, naš festival ima i žiri učesnika (koji čini po jedan predstavnik svakog pozorišta / akademije) sa ciljem da se učesnici bolje upoznaju, prepletu, umreže, da vide jedni druge na sceni, te da zajednički donesu odluku o najboljim glumačkim ostvarenjima. Do sada su na festivalu učešće uzela pozorišta i akademije iz: Novog Sada, Beograda, Mišara, Bogatića, Kragujevca, Niša, Podgorice, Kumanova, Skoplja, Banjaluke, Bijeljine i Mostara.

Prijave su u toku

Prijavite se za učešće na ovogodišnjem festivalu i neka vaša predstava bude deo ovogodišnjeg INTEF-a.